09-08-09

Trainingen in Frankrijk

Sinds gisteren terug van drie weken Zuid Frankrijk, drie weken staalblauwe hemel en 25 tot 35 graden. Een zéér deugdgdoende en zalige vakantie gehad.

Zoals gepland heb ik daar ook getraind alhoewel het niet eenvoudig was. De streek waar we verbleven was zeer heuvelachtig waardoor ik goed heb moeten zoeken om een aantal vlakke kilometers te vinden (de shrik zit/zat er nog goed in om bergaf en -op m'n knie terug kapot te lopen waardoor ik dat zoveel mogelijk wou vermijden).

2 parcours heb ik afgemeten met de wagen :
* 15,5 km waarvan de eerste 6 en de laatste 3 zéér heuvelachtig en de rest zéér vlak.
* 20,5 km waarvan de eerste km recht naar beneden en de laatste bijgevolg recht omhoog.
Beide parcours heb ik 2 maal gelopen, beide één keer rond de middag in 35 graden en één keer 's morgens tussen 7u en 9u. Laat het duidelijk zijn : in 35 graden ben ik twee maal "gestorven" en s' morgens heb ik twee maal genoten van de training.

M'n laatste training was dan een combinatie van beide parcours over 28,5 km 's avonds tussen 18 en 20u30 en viel al bij al goed mee alhoewel het toen ook nog meer dan 28 graden was: eindtijd 2u37' of 5'30''/km, zéér traag wat ook de bedoeling was (en voornamelijk te wijten aan de 35 graden tijdens de eerste 12 km waarin ik heb afgezien).

 Na 100 km tijdens m'n eerste twee weken vakantie heb ik besloten mezelf rust te gunnen en voldoende tijd te geven om van alles te recuperen, écht te recupereren tot volledig herstel. De laatste week van de vakantie heb ik enkel nog enkele kilometers gezwommen in het zwembad als ontspanning.

Ik kijk tevreden terug naar m'n laatste trainingen, heb er een goed gevoel over en ben klaar voor de laatste rechte lijn naar vrijdag ! Meer hierover in een volgend bericht.

17:29 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

zo de vakantie trainingen zijn alvast goed verlopen...succes vrijdag.

Gepost door: natalie | 09-08-09

De commentaren zijn gesloten.