19-05-09

Toch verleid

Ik mocht vanavond naar wekelijkse gewoonte mijn oudste dochter naar de atletiektraining in Lier doen.

Gezien het een aangename 21 graden was had ik mijn loopkleding maar aangedaan. En inderdaad, daar aangekomen kon ik aan de verleiding niet weerstaan om tijdens haar training zelf ook nog maar eens een uurtje los te lopen.

't Zijn uiteindelijk 45 minuten geworden en +/- 10 km, dus zo rustig was het niet.
Maar zoals je merkt, de verslaving begint wel écht door te breken. Benieuwd waar me dat gaat brengen (hopelijk niet in blessures en overtraining Tong uitsteken)

23:30 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

100 K Ik vind het schitterend wat je allemaal uitsteekt als voorbereiding voor die 100 K.. maar let even op volgende zaken : (ik wil me niet moeien, maar ik wil je enkele tips meegeven, die ik hoor van ultralopers in mijn club) :
probeer geen vet vlees te eten voor een lang loopje (kan voor een "snelle" afvoer zorgen), ook worden andere brandstoffen aangesproken dan suikers bij loopjes langer dan 4uur.. daarom is bvb een mars niet interessant (teveel vet door de chocolade, teveel korte suikers die je bloedspiegel doen stijgen en je dubbel hard laten neerkomen nadien).. beter is bvb : een banaan voor onderweg, peperkoek, rozijnen, dadels, .. probeer zeker alles met korte suikers te vermijden (snoep, chocolade, druivesuiker, enz..).. veel water drinken (500ml per uur), best met extra zout... wil je extra koolhydraten in die drank, voeg dan Leppin bij (kan je vinden op internetsites voor info en verkrijgbaar in de betere sportzaken)..
Ook is het beter om zeker niet in KM te gaan lopen, maar echt in uren.. bvb trainingen over 2 uur, 4 uur, 6 uur, 8 uur.. er zijn zelfs wedstrijden te vinden in die categorie (zie ultraned.org)..
ik wil je ook niet ontmoedigen maar.. het echte werk begint na 50K.. er is een muurtje aan 30 K (de man met de hamer die je soms ziet in de marathon), maar die komt tien keer erger aan 75K.. als je die kan overwinnen.. eh wel, dan vlieg je zeker !!

Gepost door: Vince | 20-05-09

MOOI terwijl het goed draait moet je er van genieten...zolang je niet geblesseerd bent...

Gepost door: natalie | 22-05-09

De commentaren zijn gesloten.