30-04-09

500 km gelopen !

Ondertussen heb ik de kaap van de 500 km ruim overschreden !!! Aan dit tempo zal ik uiteindelijk meer dan 1000 km gelopen hebben alvorens aan m'n grootste uitdaging te beginnen. 1.000 km ! Klinkt wel erg veel niwaar. Dat is naar het zuiden van Frankrijk lopen Knipogen

April is een goede trainingsmaand geweest. 2 marathons en een aantal bevredigende duurlopen.
Mei kondigt zich zwaar aan : 1 duurloop van 50 km en mogelijk daarnaast nog wel eens een marathon, afgewisseld met vershillende duurlopen van 20 en 30 km.

De komende drie dagen ga ik proberen van drie keer te gaan lopen en op meer dan 50 km uit te komen, zo begin ik de maand mei al met een goed gevoel. 

18:26 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-04-09

Lopen zonder finish

Om 18u vervroegd uit een vergadering gestapt om om 18u30 pasta te kunnen eten en om 19u te kunnen vertrekken voor de geplande training van 40 km (!).

Na 500m viel m'n frank dat ik m'n iPod niet bij me had. Te lui om die 500 meter terug te lopen, liep ik dan maar verder zonder muziek, iets wat ik me nog 35 km betreurd heb (-: M'n rugzak met +/- 4 kg gerief had ik wel mee.

Na 18 minuten draaide ik het kanaal op en kon ik tot mijn niet geringe vreugde vaststellen dat de wind niet verkeerd zat. Het was niet écht wind mee maar hij blies toch zeker niet pal in het aangezicht.
Na 1u16' heb ik vijf minuten de tijd genomen om wat te drinken, +/- 400ml Aquarius en te stretchen.
Na exact 2 uur heb ik me 10 minuten pauze gepermiteerd met het eten van een franchipannetje en nog wat bij te drinken + te stretchen. 
Op exact drie uur heb ik nog de inspanning gedaan om m'n rugzak nog eens uit te doen en een Mars te eten, wat te drinken en voor het eerst wat druivensuiker te eten + te stretchen.
Met 3u05' op de chrono ben ik dan aan het laatste stuk begonnen.

Maar het zwaarste van gans de avond was dat ik liep zonder te weten waar de finish lag !!! Ik was er nog nooit geweest en kon totaal niet inschatten of ik al 32 of 35 of 30 km gedaan had en hoe ver het dan nog zou zijn. M'n vriend had uitgelegd hoe de poort eruit zag waar ik moest binnen gaan maar daarmee kon ik nog niet weten waar die poort lag. DAT IS ZWAAR, in 't kopke !!

Na 3u50' herkende ik dan toch de poort waar ik moest zijn en kon ik eindelijk stoppen ! T.o.v. de 40 km van begin van deze maand heb ik er 10 minuten (!) af gekregen en voelde ik me nog een pak fitter.
SAMENGEVAT : 1u16 lopen - 4' pauze - 40' lopen - 10' pauze - 50' lopen - 5' pauze - 45' lopen.

Maar wederom, om er nog 10 verder te lopen en terug te keren en alles terug te lopen..... daar ben ik nog LANG niet aan toe, en R-night is minder dan 4 maanden verder !?

 

00:33 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-04-09

Risico genomen

De titel mag niet overschat worden : het risico waarover ik als een loper spreek is iets kleiner dan het risico waarover een alpinist spreekt als hij zegt "risico genomen".

Gisteren ben ik na 8 uur rechtgestaan te hebben toch nog 22,5 km gaan lopen, zonder drinken mee te nemen en zonder GSM mee te nemen, wauw wat een risico. Vooral een risico op krampen zonder iemand te kunnen bellen om me te komen halen.

Het is uiteindelijk zeer goed meegevallen, meer zelfs, door twee goede hazen te hebben heb ik een knappe tijd van 1u47' neergezet, niet slecht vind ik op 22,5 km.
Ik ben via het kanaal naar de grote Nete gelopen en die gevolgd richting Lier. Op het stuk langs de Nete van +/- 6 km heb ik twee keer een loper voor me gehad op ongeveer 300 of 400 meter voor mij die ik dan langzaam aan kon inhalen, een perfect haas.

Dat gecombineert met een aangenaam zonnetje en een temperatuur van 21°C maakte deze training perfect genietbaar.

En genoten heb ik ervan : goed tempo, het verschil met de andere loper zichtbaar verkleinen, erop en erover gaan, tempo houden, stilte rondom u, een eenzame roeier op de Nete zien voorbij komen en de zon op je gezicht voelen, da's Genieten met een grote G !

Het programma voorziet in een volgende marathon komende woensdag. Dan loop ik als alles goed is van Ranst naar Laakdal, 5km langs gewone wegen en 35 km langs het Albertkanaal. Benieuwd hoe me dat gaat bevallen. Richttijd van 4u10min.

 

21:21 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-04-09

Van Oost- naar Westende (en terug)

Net terug van vier dagen aan onze belgische kust.

En wat is er als loper zaliger dan onder een stralende zon over het strand lopen ? Niets. Vandaar dat ik dinsdag én woensdag op het strand heb getraind.

Dinsdag van Oostende naar Westende (en terug). In het totaal 42 golfbrekers over moeten lopen en 22 km gedaan in 1u59'23'', 2 uur dus afgerond. Het kon eigelijk niet lang genoeg duren, zo speciaal en ontspannend is lopen op het strand (het verharde strand). Maar ik was met m'n gezin "op vakantie" dus wou ik me ook niet gedurende meer dan 2 uren afzonderen.

Woensdagavond na een dag met het gezin op het strand en fietsend op de dijk, nog tussen 21 en 22u gaan lopen. Deze keer een deel over de dijk en teruggekomen in het mulle zand vooraan op het strand. Totale duur 42 minuten waarvan 24' in het mulle zand ploeterend. Met nog 18°C en een frisse bries was dat "aangenaam afzien", een term die vele lopers onder jullie bekend in de oren zal klinken.

Volgende week donderdag vertrek in voor 5 dagen naar het buitenland waar ik zeer moeilijk zal kunnen trainen. Misschien loop ik dinsdag of woendag dan nog wel eens 30 of 35 km om met een goed gevoel te kunnen vertrekken. We zien wel.

 

22:46 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-04-09

Ups en DOWNS

Als je sommige van m'n berichten leest lijkt het alsof alles vlot loopt en vanzelf gaat. Niets is minder waar.

Sinds vrijdag sukkel ik met een zeer pijnlijke rechter schouder. Komt het door dat lopen met een rugzak of heb ik verkeerd in m'n bed gelegen ? Als het door die rugzak zou komen dan zou ik het mogelijk toch ook links voelen, of had ik het toch al woensdagavond na het lopen gevoeld ? Of tenminste donderdagmorgen. Maar twee dagen later 's morgens opstaan met veel pijn, dat lijkt me gek.

Het zou dus goed nieuws zijn als het niet van die rugzak kwam, het blijft uiteraard slecht nieuws gezien het pijn doet. Of het mijn lopen beïnvloed zal ik vandaag of morgen weten wanneer ik na 3 of 4 dagen rust terug ga lopen. Dat het me stoort is al twee dagen duidelijk.

En zo gaat de voorbereiding van R-night (running night 14 augustus) rustig verder, met ups en downs.

10:21 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Wie was de duizendste ?

Beste bezoekers, de kaap van de 1000 hits is overschreden, waarvoor m'n dank. Jullie volgen m'n belevenissen en voorbereidingen dus met velen.

Ik vraag me alleen af, puur uit nieuwsgierigheid, wie de duizendste "hitter" was. Kan hij of zij me een mailtje sturen, voor de fun ?

10:13 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-09

Effe 40 kilometer gaan lopen ???

Vandaag was het de bedoeling om "effe 40 km te gaan lopen".

Dat betekent vroeger stoppen op het werk (begonnen om 6u50 om om 16u te kunnen stoppen, dat valt dus nog mee, een werkdag van 9u10'), thuiskomen tegen 17u om dan snel wat pasta te eten (deze keer met een spekburger, een hamburger met spek rond) en me om te kleden zodat ik om 17u30 kan vertrekken. Want 40 km moest volgens m'n schema van eind februari in 4,5 uur kunnen en stiekem droomde ik van 4 uur, dus kom ik pas tegen 21u30 thuis. Dan nog m'n rugzak ingepakt met het volgende : 2 flesjes Aquarius van 500 ml, 3 repen Mars en 2 frangipannekes + een regenjasje en een fluo hesje ('t zal donker zijn als ik aankom), alles tesamen toch enkele kilo's.

Na 2 km begon het te druppelen en na 3 km was het aan het gieten. Dat heeft dan "maar" 16km geduurd (waaronder een 5 minuten stop aan de spoorweg van Boechout) waarna ik 5 km droog heb kunnen lopen tot de volgende stortbui gedurende 10 km. Ik was totaal verzopen, m'n kleren wogen plots veel meer en alles plakte aan mijn lichaam. Kortom, gezellig was anders (wat een verschil met voorbije zondad, zie vorig bericht). Wandelen tussendoor was quasie niet te doen doordat ik met mijn kletsnatte kleren direct afkoelde en begon te rillen. Het wandelen moest dus tot 50 meter en minder beperkt worden.
Gelukkig stond een vriend me na 18 km op te wachten (met camera, hij gaat een filmpje maken van gans deze onderneming en zal op R-night ook 100 km naast me fietsen en filmen, super leuk vind ik dat) en was een vriendin thuis op het 31 kilometerpunt. Beide hebben me "verse Aquarius" gegeven (ik had hen de dag voordien gebeld om te zeggen hoe laat ik +/- zou langskomen) en me veel moed gewenst. En dat doet écht wel goed, zo wat aanmoediging tussendoor. 
De laatste 6 km heb ik dan "droog" kunnen lopen om na exact 4 uur en 40 kilometer zéér voldaan thuis te komen (ik was na 38 km al thuis maar ben voorbij gelopen om er nog 2 bij te doen, als je dan toch al 3u45' bezig bent, dan kan dat er nog maar bij, 40 km klinkt veel beter dan 38 niwaar Lachen

Ondertussen ben ik +/- 2 uur thuis en voel ik me alweer de oude. Nu terug vertrekken voor een volgende 40 km zit er écht wel niet in maar het geeft me hoe dan ook een goed gevoel. En 4 uur over 40 km "doordeweeks" is iets waarop ik best wel trots ben, waarom niet hé.

Nu enkele dagen (verdiende) rust en volgende week met het gezinnetje 4 dagen naar de kust. Daar kan ik op het strand nog prachtige kilometers lopen.

En zo ben ik meteen ook over de 400 trainingskilometers gegaan vandaag. Het begint serieus te worden, leuk !

 

23:51 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

05-04-09

Het kleine werk en de organisatie voor het grote(re) werk

Ik betrap me erop dat ik de laatste tijd beperk tot het "kleinere werk".
Vandaag 12 km gelopen tussen 11u en 12u in een zeer aangenaam lentezonnetje. Leuk, ontspannend, vlot, aangenaam, confortabel en plezant, maar slechts 12 km (in 58')

Met dergelijke korte afstandjes zal ik op R-night niet ver geraken.

Daarom heb ik me voorgenomen om komende woensdag +/- 35 km te lopen, heen en terug naar vrienden in Aartselaar.
Organisatorisch komt er dan al wat meer bij kijken want dan vraag ik aan die vrienden om Aquarius te gaan kopen (m'n favoriete sportdrink) zodat ik bij aankomst bij hen m'n drinkenbus kan hervullen voor het tweede deel van m'n training. Dan bel ik voor ik vertrek met m'n vermoedelijk uur van passage zodat ze me buiten (of aan het raam) kunnen opwachten. Op die manier moet ik m'n lopen niet onderbreken. En dan komt die vriend me bij passage achterna gefietst om m'n drinkenbus te hervullen en een eindje mee te fietsen.
Ik heb me ook voorgenomen om me een klein rugzakje aan te schaffen dat ik kan vullen met extra drinken en eten (suikers) zodat ik bij de komende lange trainingen niet ELKE keer moet rekenen op vrienden om me te bevoorraden. Ik denk dat ik dat woensdag ook eens ga uittesten.

De komende week belooft dus speciaal te worden, tof om naar uit te kijken (nogmaal, ik ben 38 en goed gek Lachen)

20:50 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-04-09

2 Rechtzettingen

2 rechtzettingen van m'n vorige bericht ! 'k heb men vroegere berichten nog eens nagelezen.

1) 14,7 in 1u11 is me op 5/3, net een maand geleden, ook gelukt en toen liep ik dat "goed uitgerust". Misschien ben ik dan toch wat beter aan het worden gezien ik het vandaag in dezelfde tijd liep nadat ik woe en dond al 28 km gedaan had.

2) volgens m'n schema van 21/2 moet ik 40 km in april "maar" in 4,5 uur doen, tegen 8,8 km/u. En nu loop ik al te denken aan 40 km in 4u, véél te snel dus.

Het voelt nu plots veel gemakkelijker aan Lachen

21:07 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

3e dag op rij

Vandaag voor de derde dag op rij gaan lopen. Woensdag 20, donderdag 8 en vandaag 14,7 km, samen net iets meer dan een marathon.

Maar iets meer dan 1 marathon op drie dagen is natuurlijk net iets eenvoudiger dan iets minder dan 2,5 marathons achter elkaar. Dus zelfs met 1u11 op 14,7 km moet ik toegeven dat ik geen gat in de lucht spring. Ik begin nu écht wel te beseffen dat 100 km wel héél ver is. Twijfelen doe ik nog niet, maar ik besef wel dat het echte werk nog moet beginnen en dat de echte opofferingen nog moeten komen.

Hoe dan ook zal ik in april al zeker 1 marathon moeten lopen binnen de 4 uur om m'n schema te respecteren. Hopelijk lukt het me al voordat de maand halfweg is, hoe sneller die 40 km bedwongen zijn, hoe liever.  Misschien kan ik het dan twee keer doen deze maand, kwestie van zeker te zijn dat het goed in de benen zit Tong uitsteken 

20:56 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eindelijk doorlopen

Gisteren heb ik m'n loopschoenen aangetrokken om amper 8 km te gaan lopen. Door omstandigheden kon ik maar vrij laat gaan lopen en had ik geen zin meer om nog lang in het donker te lopen. Daarom slechts 8 km, iets wat niet veel meer zal voorkomen vrees ik.

Maar omdat het zo kort was kon ik sinds lang nog eens goed doorlopen, een aangenaam stevig tempo zonder me kapot te lopen (wetende dat ik vandaag een dagje vrijaf had en van het goede weer wou profiteren om wat langer te gaan lopen). Gevolg : 38 minuten op 8 km en tevreden.

20:49 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Achteruit lopen

Dit ben ik nog vergeten te zeggen :
die 20 km van woensdag was de tour van vorige week dinsdag waarop ik me ziek heb gelopen, maar dan "achteruit" gelopen, in de andere richting.

TIP : als je een (lange) tour één keer gelopen hebt en je wil hem (kort daarna) herhalen, loop dan in de andere richting, je tijd zal steeds beter zijn dan de eerste keer.

(dat zou te maken hebben met uw brein dat de tweede keer "de finish" als vertrekpunt ziet waardoor je je "frisser" voelt)

09:18 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

weer mooi weer

Na m'n vlotte 12,8 van zondag ben ik maandag er nog eens 10 gaan lopen. Met 49 minuten ben ik tevreden. Uiteraard speelt het goede weer een belangrijke rol.

Dinsdag dan toch maar even gerust om woensdag dan nog eens wat verder te lopen. En wederom speelde het weer in m'n voordeel : 1u 38 op 20 km zonder me te moeten forceren, een zalig gevoel.

Helaas realiseerde ik me vrij snel dat 20 km nog niet in de buurt van 100 km komt maar ja, alle begin is moeilijk. En om er op R-night 100 te lopen zal ik hoe dan ook eerst voorbij de 20 moeten Knipogen

09:11 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |