23-04-09

Lopen zonder finish

Om 18u vervroegd uit een vergadering gestapt om om 18u30 pasta te kunnen eten en om 19u te kunnen vertrekken voor de geplande training van 40 km (!).

Na 500m viel m'n frank dat ik m'n iPod niet bij me had. Te lui om die 500 meter terug te lopen, liep ik dan maar verder zonder muziek, iets wat ik me nog 35 km betreurd heb (-: M'n rugzak met +/- 4 kg gerief had ik wel mee.

Na 18 minuten draaide ik het kanaal op en kon ik tot mijn niet geringe vreugde vaststellen dat de wind niet verkeerd zat. Het was niet écht wind mee maar hij blies toch zeker niet pal in het aangezicht.
Na 1u16' heb ik vijf minuten de tijd genomen om wat te drinken, +/- 400ml Aquarius en te stretchen.
Na exact 2 uur heb ik me 10 minuten pauze gepermiteerd met het eten van een franchipannetje en nog wat bij te drinken + te stretchen. 
Op exact drie uur heb ik nog de inspanning gedaan om m'n rugzak nog eens uit te doen en een Mars te eten, wat te drinken en voor het eerst wat druivensuiker te eten + te stretchen.
Met 3u05' op de chrono ben ik dan aan het laatste stuk begonnen.

Maar het zwaarste van gans de avond was dat ik liep zonder te weten waar de finish lag !!! Ik was er nog nooit geweest en kon totaal niet inschatten of ik al 32 of 35 of 30 km gedaan had en hoe ver het dan nog zou zijn. M'n vriend had uitgelegd hoe de poort eruit zag waar ik moest binnen gaan maar daarmee kon ik nog niet weten waar die poort lag. DAT IS ZWAAR, in 't kopke !!

Na 3u50' herkende ik dan toch de poort waar ik moest zijn en kon ik eindelijk stoppen ! T.o.v. de 40 km van begin van deze maand heb ik er 10 minuten (!) af gekregen en voelde ik me nog een pak fitter.
SAMENGEVAT : 1u16 lopen - 4' pauze - 40' lopen - 10' pauze - 50' lopen - 5' pauze - 45' lopen.

Maar wederom, om er nog 10 verder te lopen en terug te keren en alles terug te lopen..... daar ben ik nog LANG niet aan toe, en R-night is minder dan 4 maanden verder !?

 

00:33 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dat heb je alvast goed volbracht....in 4 maanden kan nog veel veranderen hé.

Gepost door: natalie | 23-04-09

Chapeau Awel merci! 35km langs het kanaal lopen, pfff! Ik ben ook aan het trainen voor den dodentocht, wil hem ook voor een groot stuk lopen, maar probeer toch wat plezantere lange duurlopen in te passen. Ik rijd soms met de fiets naar het werk van Westerlo naar A'pen en dan vind ik dat kanaal al saai. Misschien een goede tip, ga eens kijken op www.marching.be Daar staan allemaal wandelingen in met een aanzienlijk aantal kilometers, daar loop ik er af een toe dan eens eentje van als training. Een aanrader hoor! Veel succes verder nog!

Gepost door: Michael | 30-04-09

De commentaren zijn gesloten.