19-04-09

Risico genomen

De titel mag niet overschat worden : het risico waarover ik als een loper spreek is iets kleiner dan het risico waarover een alpinist spreekt als hij zegt "risico genomen".

Gisteren ben ik na 8 uur rechtgestaan te hebben toch nog 22,5 km gaan lopen, zonder drinken mee te nemen en zonder GSM mee te nemen, wauw wat een risico. Vooral een risico op krampen zonder iemand te kunnen bellen om me te komen halen.

Het is uiteindelijk zeer goed meegevallen, meer zelfs, door twee goede hazen te hebben heb ik een knappe tijd van 1u47' neergezet, niet slecht vind ik op 22,5 km.
Ik ben via het kanaal naar de grote Nete gelopen en die gevolgd richting Lier. Op het stuk langs de Nete van +/- 6 km heb ik twee keer een loper voor me gehad op ongeveer 300 of 400 meter voor mij die ik dan langzaam aan kon inhalen, een perfect haas.

Dat gecombineert met een aangenaam zonnetje en een temperatuur van 21°C maakte deze training perfect genietbaar.

En genoten heb ik ervan : goed tempo, het verschil met de andere loper zichtbaar verkleinen, erop en erover gaan, tempo houden, stilte rondom u, een eenzame roeier op de Nete zien voorbij komen en de zon op je gezicht voelen, da's Genieten met een grote G !

Het programma voorziet in een volgende marathon komende woensdag. Dan loop ik als alles goed is van Ranst naar Laakdal, 5km langs gewone wegen en 35 km langs het Albertkanaal. Benieuwd hoe me dat gaat bevallen. Richttijd van 4u10min.

 

21:21 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

knappe tijd Wim Maar wie je kent, weet dat je dit kan. Ik ben ervan overtuigd dat ik je met veel plezier mijn sponsorgeld mag overhandigen in augustus! Groetjes, Steve
PS: vandaag een nieuw PR gelopen op de 10 km in Oostende ondanks de blessure en de gebrekkige trainingen.

Gepost door: Steve | 20-04-09

waarin ik dus bedoel dat het mij niet verbaasd hé... Nu ik het zo las, klinkt het negatief en dat is geenszins de bedoeling! De prestatie is buitengewoon knap! Groeten, Steve

Gepost door: Steve | 20-04-09

succes woensdag met je marathontraining...

Gepost door: natalie | 20-04-09

Hopen dat de wind langs het Albertkanaal goed zit...

Gepost door: Maarten | 20-04-09

De commentaren zijn gesloten.