08-04-09

Effe 40 kilometer gaan lopen ???

Vandaag was het de bedoeling om "effe 40 km te gaan lopen".

Dat betekent vroeger stoppen op het werk (begonnen om 6u50 om om 16u te kunnen stoppen, dat valt dus nog mee, een werkdag van 9u10'), thuiskomen tegen 17u om dan snel wat pasta te eten (deze keer met een spekburger, een hamburger met spek rond) en me om te kleden zodat ik om 17u30 kan vertrekken. Want 40 km moest volgens m'n schema van eind februari in 4,5 uur kunnen en stiekem droomde ik van 4 uur, dus kom ik pas tegen 21u30 thuis. Dan nog m'n rugzak ingepakt met het volgende : 2 flesjes Aquarius van 500 ml, 3 repen Mars en 2 frangipannekes + een regenjasje en een fluo hesje ('t zal donker zijn als ik aankom), alles tesamen toch enkele kilo's.

Na 2 km begon het te druppelen en na 3 km was het aan het gieten. Dat heeft dan "maar" 16km geduurd (waaronder een 5 minuten stop aan de spoorweg van Boechout) waarna ik 5 km droog heb kunnen lopen tot de volgende stortbui gedurende 10 km. Ik was totaal verzopen, m'n kleren wogen plots veel meer en alles plakte aan mijn lichaam. Kortom, gezellig was anders (wat een verschil met voorbije zondad, zie vorig bericht). Wandelen tussendoor was quasie niet te doen doordat ik met mijn kletsnatte kleren direct afkoelde en begon te rillen. Het wandelen moest dus tot 50 meter en minder beperkt worden.
Gelukkig stond een vriend me na 18 km op te wachten (met camera, hij gaat een filmpje maken van gans deze onderneming en zal op R-night ook 100 km naast me fietsen en filmen, super leuk vind ik dat) en was een vriendin thuis op het 31 kilometerpunt. Beide hebben me "verse Aquarius" gegeven (ik had hen de dag voordien gebeld om te zeggen hoe laat ik +/- zou langskomen) en me veel moed gewenst. En dat doet écht wel goed, zo wat aanmoediging tussendoor. 
De laatste 6 km heb ik dan "droog" kunnen lopen om na exact 4 uur en 40 kilometer zéér voldaan thuis te komen (ik was na 38 km al thuis maar ben voorbij gelopen om er nog 2 bij te doen, als je dan toch al 3u45' bezig bent, dan kan dat er nog maar bij, 40 km klinkt veel beter dan 38 niwaar Lachen

Ondertussen ben ik +/- 2 uur thuis en voel ik me alweer de oude. Nu terug vertrekken voor een volgende 40 km zit er écht wel niet in maar het geeft me hoe dan ook een goed gevoel. En 4 uur over 40 km "doordeweeks" is iets waarop ik best wel trots ben, waarom niet hé.

Nu enkele dagen (verdiende) rust en volgende week met het gezinnetje 4 dagen naar de kust. Daar kan ik op het strand nog prachtige kilometers lopen.

En zo ben ik meteen ook over de 400 trainingskilometers gegaan vandaag. Het begint serieus te worden, leuk !

 

23:51 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Je ka terecht trots zijn op je training. Chapeau hoor om dit zo maar eventjes na uw werk te doen.

Gepost door: natalie | 09-04-09

toch knap Even na een zware werkdag de schoenen aan en hup,knap!!!

Gepost door: Patrick | 11-04-09

knap werk! "ik zou niet in uw hardloopschoenen willen staan, of toch wel?"

(dubbelzinnig bedoeld :D)

Gepost door: wesley | 05-07-09

De commentaren zijn gesloten.