30-03-09

Na ziekte komt ....

Gisteren voor het eerst terug gaan lopen nadat ik me dinsdag ziek gelopen had.

Wegens tijdsgebrek me moeten beperken tot 12,8 km die ik in 1u01'01'' heb gelopen. Met schitterend weer is het niet moeilijk om goed te lopen Stoer

Deze ochtend ben ik echter met een kleine ontsteking aan m'n rechtervoet opgestaan. En dat boezemt me wat schrik in. Als ik nu al "overtrained" ben, dan ziet dat er niet goed uit. Met nog enkele 100-en kilometers training voor de boeg kan ik me nu nog geen blessures veroorloven (alsof ik me dat ooit kan veroorloven ????). Dus zal ik vanvond maar rusten en morgen wat loslopen om dan woensdag terug de tour te lopen die me vorige week ziek heeft gemaakt. Fit wil ik die toch op 19,8 km brengen en in 1u45 uitlopen.

Maar eerst nog twee dagen voltarwengel smeren Tong uitsteken

20:49 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-03-09

Ziek gelopen

Dinsdag voelde ik me niet 100% goed in m'n vel.
's Middag iets verkeerd gegeten dat lang op m'n maag is blijven liggen.

Maar gezien ik woensdag met vrienden naar de sauna zou gaan om te ontspannen, voelde ik me verplicht tenminste nog eens 20 km te lopen om de ontspanning van de volgende dag "te verdienen".

Dus ben ik toch vertrokken voor een trip van 20 km. Na 12 km begon ik me écht slecht te voelen. Na 14 km begon het pijn te doen en na 16 km smeekte ik mezelf om te stoppen en naar huis te bellen om me te komen halen. Uiteindelijk heb ik m'n training met 2 km kunnen inkorten zodat ik na 18 km in 1u47' thuis gekomen ben.

Maar thuis gekomen begon ik te rillen. Een hete douche later rilde ik nog steeds. Met twee dikke truien voor televisie begon ik het terug wat warm te krijgen, om nadien in bed te gloeien van de warmte. Gloeiend ben ik in slaap gevallen.

De volgende morgen om 5u45 ging zoals gewoonlijk de wekker en ben ik wonderwel fris opgestaan. Alle pijn en slecht gevoel van de vorige dag was volledig uit mijn lichaal verdwenen.

Conclusie : ik heb me letterlijk ziek gelopen ! Maar het gaf me toen het gevoel dat ik nooit in mijn leven meer dan 20 km zou kunnen lopen. M'n vertrouwen in m'n uitdaging heeft wel een enorme deuk gekregen. Hopelijk lukt me dit weekend een succesvolle training, anders ....

 

23:11 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-03-09

"kalm gehouden"

Wat doe ik op een zonnige zondagnamiddag als ik niet moet rusten ? Lopen uiteraard.

Omwille van het verjaardagsfeestje van m'n dochter heb ik m'n tour wat moeten inkorten en heb ik me beperkt tot 15 km. Gezien ik morgen of dinsdag terug 30 km wil proberen binnen de drie uur, heb ik me vandag "kalm gehouden" = 1u14' op 15 km.

Als ik zeg 30 in 3 uur "proberen" is dat omdat ik dan bewust 1 of 2 keer een stukje ga wandelen om te zien hoe mijn lichaam daar op reageert. Tenslotte zal ik de 100 km vermoedelijk ook niet aan één stuk lopen. Dus moet m'n lichaam de overgang van lopen naar wandelen en terug naar lopen wel gewoon zijn. Het klinkt misschien "gemakkelijk" maar geloof me, na 20 km effe 500 meter wandelen om dan terug te beginnen lopen, het is niet evident. Net als gans m'n uitdaging niet vrees ik.

 

22:16 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-03-09

een halve marathon in de week

Niet-lopers zullen het moeilijk kunnen geloven maar 20 km lopen op een aangenaam frisse avond van +/- 7°C met een open sterrenhemel tussen weiden en velden, geeft een onwaarschijnlijk goed gevoel. En het idee om een halve marathon "effe tussendoor" te lopen is ook best wel leuk.

Deze keer ben ik er zelfs in geslaagd om de 2e 10km sneller te lopen dan de eerste 10 ! Dat lukt me zéér zelden omdat ik een slechte trage starter ben. M'n eerste 10 heb ik net gelopen in 52' en m'n tweede tien in 51', niet snel maar wel aangenaam om totaal onstpannen aan te komen na 1u43'.
Dat m'n tweede 10 zo vlot gingen heeft ook te maken met de muziek op m'n Ipod maar daarover zal ik een volgende keer wel eens uitwijden.

Ondergetekende gaat met een goed gevoel douchen en verdiend even ontspannen voor televisie.

 

22:49 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-03-09

De laatste 10

Ik heb m'n weekend dan maar beëindigd met een rustige 10 km. Rustig = 51'48'' op 10 km.

Uiteindelijk kan ik terugblikken op een mooi loopdriedaagse : vrijdag 24 km, zaterdag 20km en zondag 10 km. Dat is samen toch al over de helft van R-night 14/8. Spijtig genoeg gespreid over drie dagen. Man, man, man, waar ben ik toch aan begonnen, 100 km achter elkaar, aan één stuk zonder te stoppen, hopelijk 15 uur bewegen.

Maar ja, nog 5 maanden om m'n lichaam wijs te maken dat 100 km lopen niet zo moeilijk is Stoer

 

20:50 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-03-09

"Redelijk compleet kapot"

Ik ben net terug van m'n beloofde training van +/- 18 km, het zijn er 20 geworden.

En ik ben er redelijk compleet kapot van. Na 14 km begonnen de benen toch wat tegen te spreken. Temeer omdat ik niets van drinken of eten had meegenomen. Zonder eten of drinken 20 km lopen had ik nog nooit gedaan, en al zeker niet de dag nadat ik 24 km gelopen heb. Daarover ben ik tevreden, m'n tijd zullen we maar achterwege laten (1u47'= 11km/u).

Ondertussen denk ik dat ik R-night als volgt ga indelen : 25 lopen, effe wandelen, 20 lopen, effe wandelen, 15 lopen effe rusten, 2 X 10 km lopen en dan zien hoe ik me voel na +/- 85 km (incl "effe wandelen"). 't is een strategie als een andere, ik zie nog wel.

18:22 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-03-09

"Verrassing ! Je mag 24 km gaan lopen !"

Met deze woorden ben ik vanavond thuisgekomen.

M'n echtgenote had ervoor gezorgd dat onze drie dochters bij verschillende vriendinnetjes mochten gaan slapen zodat als zij met haar vriendinnen op stap ging, ik kon gaan lopen.
Dus ben ik deze avond hals over kop vertrokken voor een training van 24 km. De eerste 20 gingen vlot. De laatste 2 gingen ook vlot maar daartussen had ik het even moeilijk.
Maar ik ben "fris" aangekomen en dat is het belangrijkste.

Als ik morgen +/- 18 km ga lopen heb ik een marathon op 2 dagen gedaan, niet slecht.

En tijdens het lopen realiseerde ik me plots dat het vanaf morgen nog exact 5 maanden is tot R-night : Running Night 14 augustus. Het begint dichter te komen !

22:07 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-03-09

Stilzitten

We zijn ondertussen donderdag en ik heb geen meter meer gelopen sinds m'n 30 km van zaterdag.

Ik wordt er stilaan lastig van. De kinderen liggen net in hun bed en m'n echtgenote is nog niet thuis waardoor ik ook deze avond niet zal kunnen gaan lopen. De vorige avonden was ik ook telkens om een zéér goede reden in de onmogelijkheid om te trainen. En morgen kan ik ook al zeker niet gaan lopen gezien m'n echtgenote een avond op stap gaat met vriendinnen (het is haar 200% gegund). Maar al is het "overmacht", ik voel me bij een rustweek niet goed.

Vandaar zal ik me nu al de planning opleggen om zaterdag meer dan 20km te trainen en zondag er nog eens 20 of meer bij te doen.

Met die belofte aan mezelf kan ik me nog wel twee dagen ontspannen. Zoals ik zelf schrijf  : ik ben net 38 geworden en goed gek. Met de nadruk op goed. En op gek. Want om 100 km te willen lopen en er 7 maanden voor te willen trainen, moet een mens wel een beetje gek zijn denk ik.

 

20:58 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-09

The big 3

Sneller dan gepland heb ik vandaag m'n dertig kilometer gelopen.

Voor dergelijke trainingen ben ik altijd zenuwachtig. Dan wil ik die zo snel mogelijk achter de rug hebben in plaats van me d'r dagen zenuwachtig over te maken.
Als ik dan een "gaatje" zie van enkele uren dan begin ik er maar meteen aan. Al heb ik dan mogelijk onvoldoende gedronken en zeker niet op m'n eten gelet.

Dus ben ik deze middag om half drie vertrokken. De meisjes waren buiten aan het spelen en m'n echtgenote was wat aan het werken in de tuin (haar grote passie) zodat niemand me de komende drie uur zou missen.

Volgens m'n trainingsschema moest ik in maart 30 km in drie uur kunnen lopen. Het is me gelukt in 2u36min. En dat terwijl ik na 21 km 200 meter gewandeld heb om voor de eerste keer wat te drinken om 5 km verder nog eens 200 meter te wandelen omat ik zag dat de grens van drie uur gemakkelijk gehaald ging worden. En wat me nog een beter gevoel geeft is het feit dat ik die dertig kilometer gelopen heb met slechts 1/2 liter Aquarius (m'n favoriet) en zonder vandaag extra gedronken of gegeten te hebben (buiten een banaan voor de start). Dat boezemt me vertrouwen in !

Trouwens, 14 augustus zal ik na dergelijke dertig kilometer nog niet eens halfweg zijn dus.... me nog niet 100% voorbereiden en af en toe wat stappen om niet compleet "leeg gelopen" te zijn is zeker niet dom. M.a.w. wat heb ik eraan om nu dertig kilometer in 2u30 te kunnen lopen om dat zo kapot te zitten dat er geen kilometer meeer bij kan, laat staan nog 70 !!

Dus zeker een goed gevoel aan deze training overgehouden. Uiteindelijk heb ik nog een marge van 24 minuten. Maar zoals gezegd, ik zal het nodig hebben deze zomer !!

 

18:21 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-03-09

the winning mood

Met 14,7 km in 1u11 en kiplekker voel ik me in een winning mood.

Niet lopers verklaren me gek als ik zeg dat het een zéér goed gevoel geeft om na 15 km zwetend aan te komen en lekkend te stretchen. En wat vooral een goed gevoel geeft is de douche nadien en nog sterker het gevoel NA die douche. Daar geniet ik gans de avond van.

Want deze keer ben ik voor de maaltijd gaan lopen waardoor ik voor één keer eens niet 's nachts heb moeten lopen in de week. Om zes uur vertrokken en om tien na zeven aangekomen. Op deze manier kan ik nog een gezelschapsspelletje spelen met m'n dochters en een verhaaltje lezen voor het slapengaan, én dan heb ik nog een avond om m'n vrouw de nodige aandacht te geven.

Zondag plan ik terug een 25 of 30 km training.
Het enige probleem is een lunch om 12u 's middags. Want volgens m'n schema (dat je hier rechts kan aanklikken) zou dat in 3 uur moeten gebeuren wat inclusief het afkoelen en douchen neerkomt op een training van minimaal 3,5 uur. Bijgevolg zal ik best om 8u 's morgens vertrekken (+ 3,5 uur = 11u30 + naar de restaurant rijden = 12u).

Ik zal er duidelijk iets voor moeten over hebben.

20:07 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-03-09

nieuwe schoenen

Ik had nog nieuwe schoenen liggen die ik vorig jaar in Amerika gekocht heb voor amper 80 dollar tegen een koers van 1,34, dus dat was zeer goedkoop.

Maar wanneer verander je van schoeisel tijdens de voorbereiding ?? Beter in het begin dan op het einde, da's wel duidelijk.

Vandaag leek me het goede moment gezien ik weerstandstraining had op de piste.

Het verschil met m'n "oude" schoenen was merkelijk voelbaar en het inlopen is goed gegaan. Nu moet ik wel volgende keer me nog even inhouden alvorens ik met deze nieuwe schoenen 25 km ga lopen. Nog een keertje 10 of 15 en dan zal het gevoel wel goed zitten.

Deze schoenen zullen me tot aan de finish van m'n uitdaging moeten dragen, nog enkele honderde kilometers training. Nog eens wijzigen zou niet goed zijn voor m'n gewrichten vrees ik.
Maar schoenen moeten enkele honderden kilometers kunnen meegaan, anders zijn ze niet goed. En ik loop al 20 jaar met Nike dus zullen ze me nu ook niet niet in de steek laten.

Dit maar effe tusendoor om m'n dagboek up to date te houden.

 

23:06 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

5 X 1000

Vandaag nog eens een pistetraining gedaan.

Op de piste rondjes lopen is om gek van te worden als je gewoon bent van tussen de weiden en koeien te kunnen lopen.
Daarom pas ik m'n trainingen aan en doe ik op de piste meestal weerstandstrainingen.
Vandaag dus 5 keer 1.000 meter in 4 minuten. En dat viel tegen. Ze zijn alle vijf in exact 4 minuten gelukt (eentje in 3'53'') maar ik was er wel kapot van. Telkens 200 meter wandelen ertussen was "ontspannend" maar ook niet echt een "verdiende pauze".

Enfin, moe maar tevreden naar huis gekeerd.

 

23:01 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-09

Goed op dreef

Zoals ik vorige keer gezegd heb zou ik dit weekend een snellere duurloop van 10 of 15 km lopen.

Het zijn er uiteindelijk 12 geworden (zodat ik nog op tijd thuis was om de aankomst van Gent-Gent te zien (-: )

12 km in 54min50sec gaf me een goed gevoel. Het tempo zat lekker, de benen wilden mee, de muziek in m'n Ipod zat goed, het weer was heerlijk, kortom, ideale omstandigheden. En dan lukt een tijd van 12 km binnen 55min nog.
Ik merk ook dat een afstand zoals 12 km écht wel vlot begint te gaan. Een ten miles is dan ook een doorsnee training aan het worden en in na maart zal zelfs een halve marathon "doorsnee" zijn. Daar kijk ik wel naar uit. Een halve marathon als training tussendoor in de week, dat klinkt wel vind ik.
Maar zover ben ik nog niet. Deze training gaf me een reuze gevoel en daar mag ik eerst nog even van genieten.

 

20:34 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |