07-03-09

The big 3

Sneller dan gepland heb ik vandaag m'n dertig kilometer gelopen.

Voor dergelijke trainingen ben ik altijd zenuwachtig. Dan wil ik die zo snel mogelijk achter de rug hebben in plaats van me d'r dagen zenuwachtig over te maken.
Als ik dan een "gaatje" zie van enkele uren dan begin ik er maar meteen aan. Al heb ik dan mogelijk onvoldoende gedronken en zeker niet op m'n eten gelet.

Dus ben ik deze middag om half drie vertrokken. De meisjes waren buiten aan het spelen en m'n echtgenote was wat aan het werken in de tuin (haar grote passie) zodat niemand me de komende drie uur zou missen.

Volgens m'n trainingsschema moest ik in maart 30 km in drie uur kunnen lopen. Het is me gelukt in 2u36min. En dat terwijl ik na 21 km 200 meter gewandeld heb om voor de eerste keer wat te drinken om 5 km verder nog eens 200 meter te wandelen omat ik zag dat de grens van drie uur gemakkelijk gehaald ging worden. En wat me nog een beter gevoel geeft is het feit dat ik die dertig kilometer gelopen heb met slechts 1/2 liter Aquarius (m'n favoriet) en zonder vandaag extra gedronken of gegeten te hebben (buiten een banaan voor de start). Dat boezemt me vertrouwen in !

Trouwens, 14 augustus zal ik na dergelijke dertig kilometer nog niet eens halfweg zijn dus.... me nog niet 100% voorbereiden en af en toe wat stappen om niet compleet "leeg gelopen" te zijn is zeker niet dom. M.a.w. wat heb ik eraan om nu dertig kilometer in 2u30 te kunnen lopen om dat zo kapot te zitten dat er geen kilometer meeer bij kan, laat staan nog 70 !!

Dus zeker een goed gevoel aan deze training overgehouden. Uiteindelijk heb ik nog een marge van 24 minuten. Maar zoals gezegd, ik zal het nodig hebben deze zomer !!

 

18:21 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.