06-10-09

EINDELIJK : de film staat op YOUTUBE !!

Beste lezer(essen)s,

het is me uiteindelijk dan toch gelukt : de film van mijn dodentocht staat op YOUTUBE ! (met enkele dagen vertraging tov m'n belofte in m'n vorig bericht, excuses)

Via de link rechts op de blog onder "Filmpjes" kan je de film bekijken.
Hij duurt 9'49'' en geeft de eerste 5 minuten een sfeerbeeld van de Dodentocht, nadien kan je me dan volgen tijdens de nacht, de ochtend en aankomst.

Graag jullie reacties op de film teneinde bij een volgend traject NOG beter te doen Tong uitsteken

Veel plezier ! ik hoop jullie dikwijls te kunnen lezen !

23:38 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-08-09

Filmpje II : 100 km lopen

Binnenkort zal het filmpje van de dodentocht zelf ook nog op m'n blog gezet worden.

Ten laatste eind september zal het erop staan, kom dan nog eens kijken Knipogen

18:49 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-08-09

GELUKT ????

Beste lezer(essen)s,

op basis van het aantal SMS-en dat ik al gekregen heb, neem ik aan dat quasie iedereen al op de site van de doentocht is gan kijken en het resultaat kent.

Voor zij die nog in spanning zitten te wachten : ik ben begonnen met een marathon te lopen en kreeg dan een serieus dipje. Ik had nog nooit verder dan 42 km gelopen dus.... hoe ging dat nu verder ? Moe, moe en nog eens moe. Tot ik dan in de verzorgingspost van Palm kwam op 50km en een vriend me om 3u 's nachts stond op de wachten. Benoit en Heidi, ferm gedaan, dat deed deugd. Na een goede massage ben ik dan verder beginnen lopen.
Tussen 55 en 65 was een lang stuk. Maar als ik de 65km "fris" zou halen, dan leek het me een gewonnen zaak. Op 57 met nog 43 km te gaan had ik nog exact 8 uur. 8 uur voor een marathon, no problem denk je dan. 5 km per uur is haalbaar (als je dan al niet 15' iets drinkt aan de rustposten want dan...) Met nog 36 km te gaan was het juist 6u 's morgens, da's 6 km/u al gemiddeld. Ik moest dus iets harder beginnen lopen. Met nog 20km te gaan was het 8u en stond er een andere vriend bij de bakker in Puurs koffiekoeken te kopen. Met de auto van Ranst gekomen en de fiets meegenomen om me 5km te kunnen volgen. Filip, sterk gedaan en bedankt !Nog 4u voor 20km = terug 5km/u maar wel nog 4 uur volhouden. En dan ben ik terug wat meer en harder gaan "lopen" om uiteindelijk nog 2 uur over te houden om de laatste 9,5km te doen en nog 1u15' voor de laatste 5,2.
En dan krijg je vleugels en ziet de wereld er mooi uit zodat ik die laatste 5 nog op 45' gedaan heb en met 20' reserve ben aangekomen om 11u40. Das nipt voor 12 u maar voldoende om 3.300 voor de arme bergbevolking in de Filipijnen te verdienen !

Hier zit een zeer moe, verzuurde, pijnlijke maar zéér tevreden atleet !!

Ik heb er 100 km van genoten. De sfeer was fantastisch, de wegen waren prachtig, de natuur oogverblindend, de mensen enthousiast en het belangrijkste : de begeleiding was PERFECT !! Rob, nen dikke merci voor zo'n prestatie, zonder zijn hulp was het nooit gelukt. Chapeau, 13u op een zadel naast iemand fietsen, een prestatie op zich en boordnodig voor dit goede doel !! BEDANKT !!!!

Doe ik het nog eens ? Deze mega-uitdaging heb ik tot een goede einde gebracht, ik kijk uit naar de volgende. Dus of ik ooit nog eens 100 km loop ? Neen bedankt !

Wim

20:36 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

13-08-09

Nog 1 dag : there is no way back !

Met nog 1 nacht rust, een halve dag werken, middageten, dutje doen, avondeten en om 17u30 vertrekken om om 20u aan de start te gaan staan om om 21u eraan te beginnen, kan ik rustig proberen te worden.

Gezien dit mijn laatste bericht wordt wil ik bij deze alle lezers en "volgers" van m'n blog bedanken voor de "mail-steun" die ze me gegeven hebben. De sponsorteller staat met 33 euro ver boven de verwachting. De vele mails die ik ontvangen heb, hebben me veel deugd gedaan. Ik kan nu enkele nog wachten en rekenen op een goede afloop.

Ik heb er alles voor gedaan : meer dan 1.000 km gelopen, meer dan 80 uren getraind, twee weken speciaal dieet, veel gerust en veel afgezien. Ik kan mezelf niets verwijten als er morgen of zaterdag iets gebeurt. Ik ga er 200% ALLES voor geven, doodgaan, sterven en hard afzien maar de finish WIL IK ABSOLUUT HALEN !

Bij deze neem ik afscheid van u als lezer. Zaterdagavond schrijf ik uitgebreid de (goede) afloop op deze blog !!

Tot zaterdavond of -nacht !

20:05 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-08-09

Nog 2 dagen : binnen 47 uur begin ik eraan

47 uur begint nu wel écht dichtbij te komen.

'k Ben deze namiddag mijn nummer gaan afhalen. Er waren nog tientalle mensen zich aan het inschrijven. Vermoedelijk n.a.v. de goede weersvoorspellingen.

Deze middag ook alles geregeld met m'n vriend, coach, begeleider, steun, uitlaat en gesprekspartner tijdens de nacht en morgen. Hij zag het perfect zitten om al m'n eten en drinken + reservekledij mee te nemen op de fiets. 't Is dan ook een échte vriend !!! Rob, bij deze nogmaals bedankt !!

En nu maar rustig (???) aftellen naar vrijdag 21u.

Morgen m'n laatste bericht voor R-night, 't zou wel eens filosofisch kunnen worden Knipogen

22:01 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-08-09

Nog 3 dagen : eten en drinken staat klaar

Vandaag de laatste hand gelegd aan het eten en drinken om tijdens R-night niet zonder "brandstof" te vallen.

Ik ga 100 kilometer lopen en ik neem mee :
* 3 liter water (en water is overal te verkrijgen dus dat moet voldoende zijn)
* 3 liter sportdrank
* 4 liter aquarius
ervan uitgaande dat ik elk uur minimaal 1/2 liter moet drinken en op elke post wel wat zal kunnen (bij)drinken moet dat volstaan
* 8 powerbars
* 7 franchipanes
* 10 grannies zacht
* 16 grannies hard
* 200 gram rozijnen
* 4 mars
* 500 gram gekookte pasta
* 5 bananen
ervan uitgaande dat ik per uur +/- 60 gram koolhydraten moet opnemen kom ik zo op 1.250 gram koolhydraten (excl de pasta) voor maximaal 15 uur = meer dan voldoende. Bovenstaande lijst is opgedeeld per pakketje van +/- 60gr koolhydraten (bv 4 harde grannies = 40gr koolhydraten of 100gr rozijnen = 71 gr koolhydraten, 2 franchipane = 78,2 gr koolhydraten etc.) hetgeen ik uiteraard aanvul met drinken.

Alles uitgaande van een inspanning van +/- 13 uur gezien ik de eerste twee uur nog geen extra koolhydraten gaan opnemen, ik bouw deze week m'n voorraad op waarmee ik gemakkelijk 2 uur zal toekomen. Vanaf het begin van het derde uur begin ik rustig aan m'n "bijtanken".
Tijdig tanken is belangrijk teneinde niet opgebrand te geraken en niet meer bijgetankt te geraken !!

Op hoop van zegen. Morgen meer nieuws nadat ik m'n startnummer ben gaan afhalen.

20:47 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-08-09

STARTNUMMER 2339

Mijn startnummer is 2339 !

Je kan me volgen via de website van de dodentocht zoals je die rechts op m'n blog vindt bij de verschillende links naar andere websites. Op de website klik je op "nieuws" waar je weldra de uitleg zal vinden. Je kan ook per SMS op de hoogte gehouden worden. Gelieve me dan wel effe te laten weten dat je me per SMS volgt, dat is leuk om me dat 's nachts te realiseren dat bij elke check x aantal SMS-en vertrekken Knipogen

21:33 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Nog 4 dagen, het aftellen is begonnen

Als ik vrijdag nog meereken als een volledige dag, dan wachten me nog vier dagen tot de start komende vrijdag om 21u.

Het aftellen is nu écht begonnen. Toegegeven, de zenuwen beginnen nu ook te komen.

Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Eindelijk kan ik eens 100 km lopen zonder me zorgen te moeten maken over de volgende training. "Gewoon" lopen, lopen en blijven lopen, tot ik erbij neerval Tong uitsteken

Ondertussen ben ik volop bezig met m'n eten en drinken voor te bereiden :
eten met voldoende koolhydraten en hoge GTI (opname van koolhydraten door uw lichaam) en drinken met voldoende "energy"-waarde of ook koolhydraten.
Ik moet 60 gram koolhydraten per uur opnemen en zal bijgevolg elk uur voldoende moeten "bijtanken" .

Wat ik allemaal zal meegeven met Rob, m'n coach per fiets gedurende 100 km, zal ik morgen op m'n blog plaatsen.

21:27 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-08-09

Trainingen in Frankrijk

Sinds gisteren terug van drie weken Zuid Frankrijk, drie weken staalblauwe hemel en 25 tot 35 graden. Een zéér deugdgdoende en zalige vakantie gehad.

Zoals gepland heb ik daar ook getraind alhoewel het niet eenvoudig was. De streek waar we verbleven was zeer heuvelachtig waardoor ik goed heb moeten zoeken om een aantal vlakke kilometers te vinden (de shrik zit/zat er nog goed in om bergaf en -op m'n knie terug kapot te lopen waardoor ik dat zoveel mogelijk wou vermijden).

2 parcours heb ik afgemeten met de wagen :
* 15,5 km waarvan de eerste 6 en de laatste 3 zéér heuvelachtig en de rest zéér vlak.
* 20,5 km waarvan de eerste km recht naar beneden en de laatste bijgevolg recht omhoog.
Beide parcours heb ik 2 maal gelopen, beide één keer rond de middag in 35 graden en één keer 's morgens tussen 7u en 9u. Laat het duidelijk zijn : in 35 graden ben ik twee maal "gestorven" en s' morgens heb ik twee maal genoten van de training.

M'n laatste training was dan een combinatie van beide parcours over 28,5 km 's avonds tussen 18 en 20u30 en viel al bij al goed mee alhoewel het toen ook nog meer dan 28 graden was: eindtijd 2u37' of 5'30''/km, zéér traag wat ook de bedoeling was (en voornamelijk te wijten aan de 35 graden tijdens de eerste 12 km waarin ik heb afgezien).

 Na 100 km tijdens m'n eerste twee weken vakantie heb ik besloten mezelf rust te gunnen en voldoende tijd te geven om van alles te recuperen, écht te recupereren tot volledig herstel. De laatste week van de vakantie heb ik enkel nog enkele kilometers gezwommen in het zwembad als ontspanning.

Ik kijk tevreden terug naar m'n laatste trainingen, heb er een goed gevoel over en ben klaar voor de laatste rechte lijn naar vrijdag ! Meer hierover in een volgend bericht.

17:29 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-07-09

3 weken windstil

Beste lezer(s),

de komende drie weken zal het windstil zijn op mijn blog gezien ik op vakantie ben.

Huis-zitten bestaat gelukkig (zodat ons huis niet onbewaakt achter blijft) maar blog-zitten voorlopig nog niet dus.... geen nieuws is goed nieuws Knipogen

Ik blijf wel nog twee weken trainen en neem 14 dagen voor R-night "platte rust".
Maar meer nieuws over m'n franse trainingen na 9 augustus.

Groeten, Wim

14:59 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-07-09

Yippiyahé, back in business !!!

Vandaag 34 kilometer gelopen en twee keer wat m'n knie gedaan heeft ...... ?

ZE HEEFT STANDGEHOUDEN !!!!!

Dit betekent dat ik terug "on track" ben. En dat betekent ineens ook dat ik m'n laatste training in België gedaan heb. Voor vrijdag ga ik niet meer lopen (dat zijn nog maar twee avonden) en vanaf vrijdagnacht zit ik in het zuiden van Frankrijk tot 6 dagen voor R-night, dus... het was de laatste keer dat ik op belgische bodem getraind heb. En ik ben er niet rouwig om. Tenslotte heb ik ondertussen meer dan 900 kilometer gelopen in een straal van 20 km rond mijn woning, ik ken bijgevolg elke brievenbus en losliggende steen op de stoep, barst in de weg, verkeersbord langs de kant en voortuin van elk huis.

Nu ga ik slapen en genieten van de roes waarin ik me nog bevind nu ik besef dat alles terug mogelijk is.

Ach ja, nog dit : hier onder kan je m'n schema van R-night zien volgens hetwelk ik van plan ben te lopen, opgemaakt op basis van het plan dat op de site van de dodentocht nu beschikbaar is.

 Ziet er gemakkelijk uit hé !! Maar zo gemakkelijk zal het niet zijn vrees ik, 100 kilometer lang !!

100 km dodentocht schema
TO DO tot postTO DO tot finishvertrekuur/postmin/kmgemidd/km
Bornem7,61009u
Weert Kerk7,392,49u455'55 
Landhuis2,6785,110u306'10
Friestland Foods9,0882,4311u11'14
Wintam8,7173,3500u6'36
Kalfort5,3464,6400u455'10
Breendonk9,5359,301u155'376'16
Steenhuffel7,2749,7702u156'17
Merchtem9,1842,503u158'15
Buggenhout5,133,3204u308'106'45
Opdorp4,2528,2205u158'50
Lippelo5,223,9706u10'35
Puurs4,3118,7707u11'327'23
Oppuurs5,0314,4608u13'55
St Amands3,999,4309u12'
Branst5,445,4410u 15'
Bornem00?16'328'42

23:03 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-07-09

EIN-DE-LIJK !!!

Vandaag 20 km gelopen en NIETS gevoeld aan m'n knie, eindelijk !!! Eindelijk terug dat ongelooflijk gevoel van zorgeloos te kunnen lopen. En de zin komt dan 200% terug, 'k zou morgen al terug een marathon willen lopen Lachen

Als ik zie wat ik dit weekend gegeten heb, dan verwondert het me dat ik die 20 km zo vlot heb kunnen lopen. Kort samengevat een kijk op m'n maaltijden van zat en zondag (incl een rit naar Parijs en terug om U2 te zien) :

zaterdag :
ontbijt : 2 sneden bruin brood met kippewit, 2 sneden met choco + 1 glas melk
lunch : 2 sneden met kaas, 2 met choco en 2 met speculoospasta
tussendoor : ice tea light lemon + bounty in de 3u15 rit naar Parijs voor U2
diner : Big Mac + frietjes + cola
's nachts op terugweg van Parijs : blikje cola + franchipane + red bull
6 uur slapen tussen 4u30 (aankomst vanuit Parijs) en 10u30
Zondag :
ontbijt : 3potjes youghurt met suiker met havermout + noten
geen lunch
tussendoor blikje cola
diner : filet pure met frietjes + witloofslaatje in restaurant

..... en dan 20 km gaan lopen !!??

Tja, het hoeft niet altijd gezond te zijn zal ik maar denken. Tegen m'n volgende training zal ik toch iets meer water drinken Tong uitsteken

23:41 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-07-09

Kort maar goed

Net 10,5 km gaan lopen. Exact 52'30'' over gedaan = 5'/km of 12 km/u. Dat is (voor mijn tempo) rustig lopen zonder te forceren.

Na 10,5 km was ik terug thuis en wou ik eigelijk er nog 5 km bij doen maar m'n knie fluisterde me toe om het toch maar niet te doen. Morgen ga ik in Parijs naar het concert van U2 en zal ik dus lang in de auto moeten zitten, flink wat rondstappen in Parijs en nadien nog een lange nacht in de auto zitten dus.... beter op tijd stoppen.

Dat betekent dat ik zondag graag 25 km zou lopen en ergens volgende week voor m'n vertrek naar Frankrijk nog eens één keer meer dan 30 km. Hopelijk fluistert m'n knie me dan niets toe !

21:25 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-07-09

M'n knie "the day after" ?

Mijn knie is ondertussen een halve soap aan het worden.

Twee dagen na de wedstrijd in Tessenderlo ziet het er goed uit, ik voel m'n knie niet echt meer. 100% in orde is ze niet, maar ik mag niet klagen.

Tijdens R-night zal het toch afzien worden dus... waar maak ik me zorgen over.

Morgen of vrijdag mogelijk een korte training, zondag toch nog eens proberen om 20 km te doen. Volgende week zou ik nog eens 30 of zelfs 40 km moeten kunnen lopen gezien ik 17 juli voor drie weken op reis vertrek en daar moeilijk zal kunnen lopen over dergelijke lange afstanden, de streek is me totaal onbekend.

Ik hou jullie op de hoogte !

P.S. Ik neem nog steeds ontstekingsremmende pillen, hopelijk helpt dat nog steeds.

23:00 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-07-09

Knie > tijd 10 K

De titel betekent niets minder dan : "m'n knie is belangrijker dan de tijd die ik loop op de 10 km Classic van Tessenderlo".

Daarnet dus The Classic van Tessenderlo gelopen, een fantastische stratenloop in het hartje van Tessenderlo, over de kermis, door de sporthal met aankomst op de altetiekpiste.

Na 3 km zat ik op een tijd van 12'06, VEEL te snel ! Nadien heb ik niet meer naar m'n klok gekeken en enkel nog aan de bovenstaande titel gedacht :"m'n knie is belangrijker dan m'n tijd ! ".

Vanaf kilometer acht begon ik m'n knie angstvallig hard te voelen waardoor de angst me om het hart sloeg : "ben ik m'n knie niet aan het kapot lopen ?". Maar stoppen in zo'n stratenloop is niet evident, om niet te zeggen onmogelijk. Dus ben ik "vlot lopend" blijven doorgaan om te finischen in een tijd van .... hopend onder de 50' te lopen en dromend om onder de 45' te eindigen ben ik aangekomen in 44'04 (netto volgens mijn klokking, in Het Belang Van Limburg kan je mijn tijd terugvinden bij startnummer 115).

Ik ben dus zéér tevreden met mijn tijd en ga nu ijs op mijn knie leggen, preventief !

Morgen zal ik melden of ik m'n knie nog gevoeld heb en hoe ik het vervolg van mijn trainingen zie zitten. Wordt (uiteraard) vervolgd.

21:51 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-07-09

Voorzichtig positief

Met 2 dochters op scoutskamp, 1 op logé bij de grootouders en een echtgenote die met een paar oude schoolvriendinnen een terrasje ging doen, had ik de avond vrij. Vrij om te rusten. Tot ik om kwart voor 11 er een slecht gevoel bij had en me afvroeg of ik niet beter nog wat zou gaan lopen. Maandag ga ik proberen The Classic in Tessenderlo te lopen dus zou dit hoe dan ook m'n laatste training zijn.

M'n wagen stond nog bij een garage in Deurne, 11,3 km van huis. Na enige twijfel dan toch maar besloten dat 11,3 km "zou moeten lukken" (anders zou ik er écht depri van worden).

Dus om 23u nog vertrokken om m'n wagen te gaan halen. Aan 5'02''/km ben ik na 57 minuten aangekomen.

EN HET BELANGRIJKSTE..... ik voelde niets aan mijn knie !!! Tijdens het lopen leek het alsof ik ze terug kapot aan het lopen was, maar zodra ik aangekomen was voelde ik niets meer ! Gek maar geruststellend. Dus momenteel kruip ik voorzichtig positief in m'n bed, 1u 's nachts is een goed uur om te gaan slapen Knipogen

P.S. De derde nacht op rij dat ik minder dan zes uur slaap en weet je wat ... je dag duurt écht veel langer en je kan veel meer doen op een dag, leuk gevoel (voor zolang ik het volhou).

01:03 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-07-09

Mijn écht kortste training ooit

Deze ochtend om 5 uur opgestaan om te gaan lopen (deze dagen heb je geen keuze : als je in een "normale" temeratuur wil gaan lopen, is het 's ochtends).

Dus om 5u05 stond ik buiten in tenue. Na 300 meter lopen had ik zo'n enorme last van een kramp in mijn kuit die ik 's nachts gevoeld had, dat ik ben moeten stoppen. Dus was ik om 5u08 terug thuis.

Een training van 300 meter en 3 minuten, zonder twijfel de kortste training die ik ooit gedaan heb. En daarvoor sta ik dan om 5u op Tong uitsteken

P.S. KLIK RECHTS ALS JE M'N FILMPJE WIL ZIEN !

21:45 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-06-09

Ingebeeld of echt ?

Vanavond ben ik voor alle veiligheid in het bos op een zachte ondergrond gaan lopen.

Helaas ben ik na 20 minuten terug huiswaarts moeten keren omdat ik m'n knie terug begon te voelen. Aangekomen thuis voelde ik niets meer.

Ofwel beeld ik het me in, ofwel is er écht iets mis met m'n knie maar in elk van beide gevallen zit de schrik er ondertussen wel in dat 100 kilometer een onmogelijke opdracht begint te worden.
Positief is het feit dat ik NA het lopen niets meer voel, minder positief is het feit dat ik maar 26 minuten gelopen heb en dus niets zinnigs kan besluiten.

Ik hoop hoe dan ook nog minimaal 2 marathons en de Mont Ventoux te kunnen lopen voor 14 augustus. Ik hou u op de hoogte !

22:48 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Film staat op YouTube

Eindelijk is het gelukt, rechts op je scherm kan je klikken op de link naar het filmpje op YouTube over m'n voorbereiding voor m'n ultraloop.

Ondertussen blijft m'n lopen op een laag pitje gezien de pijn aan m'n knie nog steeds niet écht weg is.
De tijd tikt langzaam weg, het aantal trainingsdagen neemt stilaan af. Benieuwd hoe dit zich gaat "herpakken" en of ik nog een paar marathons zal lopen vooraf.

06:11 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-09

Mijn kortste training

Zoals gisteren aangekondigd, ben ik vandaag voor het eerst in twee weken terug gaan lopen.

Met 4,6km was dit mijn kortste training sinds ik aan dit gekke initiatief begon.

Maar de afstand speelde vanavond geen rol. Of m'n knie het volhield ? Dat was de vraag van de avond.
En m'n knie heeft het min of meer volgehouden. Ik kan niet zeggen dat ik er niets meer aan voelde maar ik kan wel zeggen dat het niet echt pijn deed. Aangekomen na 23'55'' ben ik beginnen stretchen waardoor ik al snel niets meer voelde. Dan ben ik 30 minuten een boek gaan lezen met een ijszak op m'n knie en nu voel ik helemaal niets meer en is m'n knie terug de oude.

Conclusie : voor amper 4,6 kilometer ging het nog net, veel veder had het voorlopig nog niet moeten zijn. Helaas moet het over iets minder dan 2 maanden 100 kilometer goed gaan ! M'n slagkansen zien er aanzienlijk slechter uit dan in het begin van deze maand.  

22:48 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-06-09

Nog 1 dag wachten

Nog 1 dag wachten en ik zou terug mogen gaan lopen.

Na twee weken rust na m'n ontsteking van de linkerknie "zou" ik morgen terug mogen gaan lopen. Beginnen met een korte 5 km om te zien of ik iets voel. Ik zal er met een heel klein hartje aan bginnen.

Morgen het verslag !

 

P.S. Ondertussen staat m'n sponsorteller bijna op 20 euro per kilometer ! Dat begint écht wel goed te euh..... lopen Knipogen

22:27 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-06-09

Bezoek van een journaliste

Zaterdag is er een journaliste langsgeweest.

Pas-uit maakt een special over de Dodentocht en wou een interiew met mij.
Zaterdag is er dan een journaliste langsgeweest om gans het verhaal achter dit initiatief te horen. De klassieke vragen als "waarom ?" en "hoe begin je eraan ?" kwamen uiteraard aan bod.

Het artikel verschijnt in de editie van midden juli en zal in de regio rond Bornem gratis verspreid worden.

Mogelijk verschijnt er ook nog een artikel op de website van Het Nieuwsblad, maar daar hou ik jullie dan wel van op de hoogte.

21:43 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-06-09

Moe met respect

Ik ben net terug van een zwemtraining. Vorige week nog 1u15 en 128 lengten, het meeste dat ik tot dan toe gezwommen had.

Vandaag 1u33 en 160 lengten of 4 kilometer gezwommen. Een zeer voldaan gevoel maar wel écht moe.
M'n respect voor triatleten is weer wat groter geworden. Zij zwemmen 3,8 km en stappen dan op de fiets voor 180 km voordat ze 42,2 km gaan lopen. Respect voor dergelijke atleten is hier op zijn plaats.

Een triatlon is misschien iets voor later, nu concentreer ik me op 14 augustus, 100 kilometer lopen, 15 uur op de been, een volledige nacht én een voormiddag lopen. Waar begin ik toch aan ?

22:02 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-09

Geduld is een mooie deugd ! (en moeilijk)

Ondertussen zijn we een week verder. Vorige week zondag tijdens een 20 km heb ik m'n knie overbelast (samen met die 800 andere kilometers die ik gelopen had) en maandag schreef de sportarts me 1 tot 1,5 week rust voor + ontsekingsremmende pillen.

Ondertussen voel ik niets meer aan mijn knie. Het gevolg is dat de zin om te gaan lopen terug zéér groot aan het worden is. En dat terwijl ik moet rusten !! "Geduld" heeft een vriendin dokter me gezegd. Maar als je niets voelt, de zon schijnt en het weekend is, dan is geduld iets zeer moeilijk ! LOPEN ! Dat is al wat ik wil doen. 20-30 of 40 kilometer lopen, hoe langer hoe liever. Maar ik moet rusten en niets doen.

Ik heb voor mezelf een halve week marge genomen op hetgeen de dokter me zei dus mag ik pas volgende week zondag terug gaan lopen.
De dagen tikken ondertussen rustig weg richting R-night !
Benieuwd of ik dat ga volhouden !

21:10 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-06-09

Het bad in !

Vanavond al een eerste alternatieve training gedaan : zwemmen. Het is van 24 februari geleden dat ik nog ben gaan zwemmen. Toen zwom ik 100 lengten in 57 minuten (zie bericht "zwemtraining").

Met 128 lengten in 1u15 ben ik vanavond best tevreden. Het is het langste dat ik ooit in een bad gelegen heb, 3,2 kilometer ! En uiteraard niets aan m'n knie gevoeld.

Met nog 7 zwembeurten op mijn kaart kan ik de komende 2 weken nog heel wat kilometers zwemmen Tong uitsteken

23:25 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-09

Het verdict

Ik ben vanavond al naar een sportdokter gegaan.

Met een bang hart ben ik binnengegaan in de vrees dat het verdict onverbiddelijk "stoppen" zou zijn. Wie wil er nu ook 100 km gaan lopen ?

Het verdict was echter "een ontsteking, niets ernstig, niets blijvend of langdurig".
Een last viel van me af, zo'n opluchting.
Concreet : 1 tot 1,5 week rusten, ontstekingsremmende pillen nemen (2Xdaags) en een zalf smeren (2Xdaags). Na 1,5 week zou ik terug rustig mogen beginnen.

Dé uitdaging zal zijn om nu niet zenuwachtig en ongeduldig te worden en té vroeg terug te beginnen. Lopers zullen me begrijpen : er is niets zo erg als verplichte rust !

En toch zal ik me eraan houden. Na 2 weken rust zal ik qua conditie nog niets ingeboet hebben en kan ik aan m'n laatste maand training beginnen (2 weken voor R-night neem ik "platte rust"). Het begint nu al terug te kriebelen.

Hoe ik de komende 2 weken doorbreng kan je uiteraard ook hier lezen. Morgen of woensdag begin ik al met een zwemtraining (hetgeen door de sportarts toegelaten is !)

22:02 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-06-09

Na 800 km..... dan toch...

De teller staat ondertussen op meer dan 800 getrainde kilometers nadat ik vandaag 20 km gelopen heb.

Vertrokken in de gietende regen had ik er enorme zin in (na acht dagen niets doen werd ik bijna gek). Maar na een achttal kilometer begon ik mijn linkerknie te voelen. Na 15 km voelde ik m'n knie nog steeds. M'n tour van 20 km komt terug bij mij thuis uit waarna ik nog een kleine tour van 10,5 km gepland had. Doch, stelregel 1 "luister naar uw lichaam" indachtig ben ik gestopt.

Ondertussen heb ik net een half uur met ijs op m'n knie gezeten en vrees ik het ergste. Na 800 km is m'n eerste blessure dan toch een feit. En gezien het mijn knie is, vrees ik dat dat niet op enkele dagen zal overgaan.

Rusten is het enige dat nu helpt. Maar met nog 2 maanden te gaan kan ik me dat niet veroorloven. Hoe zal dit zich oplossen ??? 2 maanden is écht niet lang meer.

14:54 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-06-09

Winstil

Beste lezer(es),

na een week winstilte op m'n blog kom ik toch even op antenne.
Voor alle duidelijkheid : er is niets gebeurd en ik blijf ervoor gaan (alhoewel ik meer en meer begin te beseffen dat 100 km écht wel waanzinnig ver is !).

Maar vorige week ben ik niet 1 avond of ochtend kunnen gaan lopen. Na de marathon van vrijdag wou ik sowieso enkele dagen rust en vanaf dinsdag heb ik geen tijd meer gehad, helaas. Ik heb er dan ook een zeer slecht gevoel bij.

Dus stond er op m'n planning om vandaag 30km te gaan lopen. MAAR blijkt na deze regenachtige week dat mijn tuin om aandacht schreuwt (lees snoeiwerk) en de beleefdheid in mijn dorp vraagt om zondags geen lawaai te maken waardoor ik wederom niet zal gaan trainen en pas morgen terug zal lopen.

Bij deze neem ik me dan ook voor om morgen en volgende week er stevig tegenaan te gaan ter compensatie van de voorbije week !! Ik hou u op de hoogte.

09:36 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-06-09

Nummer 4

Gisteren besloten om vandaag een marathon te lopen. Klinkt gek maar voelt goed aan.

Dus om 19u vertrokken voor 42 kilometer en 3u50 later aangekomen. Geen dip gekend zoals vorige zaterdag tijdens m'n poging om 50 km te lopen. Wel voldoende gestreched onderweg (elke 11 km = +/- 55') om op die manier de krampen zo lang mogelijk uit te stellen. En dat is gelukt.

Helaas moet ik toegeven dat ik bij aankomst niet het gevoel had van "waar is die volgende marathon ?". Het ging vlot (getuige m'n tijd) maar ik ben niet "fris" aangekomen, ik begon echt wel iets in mijn benen te voelen, ("iets" zoals een volledige marathon).

Ondertussen is het kwart na twaalf 's nachts en voel ik me al heel wat frisser, maar of ik tijdens R-night zin ga hebben om 1,5uur "pauze" te nemen na de eerste marathon, dat betwijfel ik. Nog iets meer dan 2 maanden om dat op te lossen.

00:20 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-06-09

Back in business

Deze ochtend terug een hartslag van 46 BPM. Terug klaar om er tegenaan te gaan !

Dus deze avond sinds lang nog eens een stevige training gedaan en doorgelopen op een "korte" afstand. Maar doorlopen lukt niet goed meer na al die lange "trage" kilometers. Alhoewel ik met 1u20 op 17 km best tevreden ben (dat is 4'42''/km en zou op de 20 km van Brussel van eergisteren uitkomen op 1u34).

Het voelt in ieder geval aan alsof ik sinds m'n dip van zaterdag "back in business" ben ! Klaar om de strijd met de kilometers terug aan te gaan. En ik heb er nog veel te gaan voor R-night !

23:23 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |